Кой искаше да удари Раиф Мустафа и Хасан Азис?... А разклати Кърджали!

50 % Ремзи Осман, 20 % Сейфи Неджиб, 15 % мерак за турски пари и по 7,5 % дял на „службите" и изселниците Някой в ДПС вдигна високо чувала „ДПС" и каза „Моля, стреляйте! И наши, и ваши – огън!".Това е 100-процентова истина и Извод №1 за скандала с почетното звание на ген. Делов.Относно това кой е виновникът, версиите са различни, а процентите варират от 7,5 до 50 на сто.В най-воюващата организация на ДПС, кърджалийската, едните викат „кмета е виновен", другите – „Раиф Мустафа". Ще припомним, че ден преди скандалното обръщение на Федерацията на балканските турци в Одрин по казуса „ген. Делов", от изселническата организация пуснали факс до Ахмед Доган, в който се посочвало кои са „лошите" и кои „добрите" за случващото се в Кърджали.Както първи 24rodopi писа, на 17 октомври – сряда, от федерацията разпространиха обръщение до медиите. В него на остра критика се подлагаше намерението на Общинския съвет в Кърджали да удостои посмъртно със званието „почетен гражданин" ген. Васил Делов. По отношение на общинските съветници от ДПС, които смятали да подкрепят предложението, се отправяха заплахи, че ще бъдат съдени от времето и народа.Но още на 16 октомври – вторник, в следобедните часове е изпратен факс до централата на ДПС, а така също и SMS-и, разкриха за 24rodopi от Федерацията.

 Съдържанието е било с още по-тревожни определения. „В него бяха посочени и две имена – едното на политик от ДПС, който заради гафа трябвало да си ходи. Другото беше на човек, който заслужава да направи голяма крачка в партийната йерархия, защото е постъпил достойно като предупредил за почетното звание", поясни източникът. Кой искаше да удари „с един куршум два заека" – кмета инж. Хасан Азис и председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа". Вижте версиите в ДПС:Първата (50 процента вероятност):Човекът, който е бил в Одрин, е изпратен от народния представител Ремзи Осман. Целта: Реакция на изселнически организации и затрупване на централата на ДПС с факсове, в които най-важното изречение гласи, че шефът на разпоредителния орган в Кърджали прави опити да направи почетен гражданин на Кърджали една спорна историческа фигура, за която в Турция имат данни, че е прогонил турците от Кърджалийско преди 100 години.

„Вината" на Раиф Мустафа е в това, че е допусна точката да влезе в дневния ред на тържествената сесия, насрочена за Деня на Кърджали - 21 октомври.Защо Ремзи Осман се цели в Раиф Мустафа?От създаването на ДПС край Арда, винаги е имало конфликти в местната структура. Най-скандалният период беше, когато ДПС-Кърджали се опълчи на Доган и ЦОБ заради агентите и доносниците Юнал Лютви, Осман Октай и другите. Много бързо обаче местните предадоха областния лидер Мехмед Ходжа и Октай и Лютви имаха поводи да черпят. Днес единият е изгонен от ДПС, но другият е на важни партийни позиции и си позволява често да звъни на кметове, за да лобира за фирмите „АБ Хасково" и „Туфи строй".На следващо място идва войната между Ремзи Осман и Раиф Мустафа. Тя датира още от времето на номинациите за  кандидат-депутати на ДПС преди 4 години. Тогава Мустафа беше сигурен №3 в листата, която позиция е избираема, а Осман – „клатещ се". В последния момент гръмна корупционният скандал с тогавашния зам.-министър на МВР. Хората му посочиха Осман за „ченгеджийския номер", но това никога няма да се докаже.Осман и Мустафа си размениха много остри реплики и преди местните избори в есента на 2011-та, когато започна и голямото цепене на кърджалийската организация. Всъщност, Мустафа частично се реваншира като успя да изхвърли от листата с кандидат съветници хората на Ремзи Осман и сега владее както общинските съветници, така и повечето членове в Общинския съвет на ДПС. Самият той е и шеф на сесията, макар тази победа да е постигната с много факсове от София. Процесите вещаят, че след 4-5 месеца кърджалийската организация ще номинира Мустафа за кандидат-депутат, а един от ветераните на българския парламент – Ремзи Осман, ще бъде забравен.Защо тогава да не стреля срещу Раиф Мустафа!? Пък ако падне и Хасан Азис – още по-добре.

Кметът пък беше в инициативния комитет за честванията и винаги може да му се вмени вина. А и нали номинацията на ген. Делов е още от април.Нека не забравяме и балдъзата на Ремзи Осман – Бахар Палова, скандално придобила Хлебозавода в Кърджали. Кой я прати на политическото бунище? Хората на Раиф Мустафа, разбира се. Но и кметът дали направи всичко по силите си, за да я спаси!? И този въпрос си задава Ремзи Осман. Втората (20 процента вероятност):„Истината я търсете край басейна на хотел „България" в Минерални бани, където един опасен за ДПС тип провеждаше срещи цяло лято. Там се градеше стратегията как негова фаворитка да стане зам.-кмет на Кърджали, как да бъдат ударени и Раиф, и Хасан. Акцията можеше да я кръстите „Широките гащи", но за човека си направете труда сами", това разкриха за 24rodopi двама общински съветници.Направихме си труда и установихме, че кърджалийският политик, който най-често в месеците юли, август и септември е ползвал басейна на хотела е... Сейфи Неджиб. Около 20 пъти той е посещавал хотел „България" в този период.Учителят от Мургово е от най-големите късметлии в ДПС в цяла България. Докато гражданите си играят на демокрация и се дърпат да поемат кърджалийското ДПС, той с охота прави това. Докато другите се назландисват, той от раз сяда и на важен началнически пост – председател на Общинския съвет в Кърджали. И го брани със зъби и нокти цели 12 години. Времето достатъчно, за да стане един от най-богатите хора в Кърджали.Казват, че станалите заможни с пот на челото са широко скроени хора.

Но богаташите от властта, за които някой ден спира кранчето, стават хищници. И са отмъстителни.Сейфи Неджиб враждуваше с Раиф Мустафа още преди години.
Сега по случайност остана член на общинското ръководство на партията, но само с помощта на Ерол Касим (собственикът на фирма „Саварона") няма никакъв шанс да спечели открита битка.След толкова години на върха, учителят от Мургава вече е г-н Никой в ДПС. И пак заради Раиф Мустафа. И пак Хасан Азис не е ударил рамо.Всъщност, Сейфи Неджиб и Хасан Азис са другарували винаги служебно. Не са били приятели, имали са интереси. Комплексът на Неджиб е, че колкото и да му се признава талантът на хитреца, винаги е имал по-слаби резултати от Хасан Азис. Колкото и избори да е провеждал в Кърджали, Азис винаги е имал по-голяма подкрепа от ДПС, зад които три букви се криеше Неджиб. Третата (15 процента вероятност):Човек от ДПС, който получава пари за частния си бизнес от източници в Турция, се е престарал в „навеждането". Направил се е на голям турчин пред изселниците. Слабо познаване на историята, още по-слабо владеене на политическия шах… и накрая докато търси пари от Турция, може да загуби и финансирането от ДПС и българската държава. Четвъртата (7,5 процента вероятност)Всичко е дело на самата изселническа федерация в Одрин. Факт е, че сред лидерите на изселническата общност в Турция също е като в кошер.
Задават се избори в България, а всички началници на тези организации имат някакви материални мераци.Следва да отбележим, че когато тези формации се изграждали преди четвъртък век, Анкара им дала зелена светлина заради нуждите си от информация за случващото се в България. И в зората на демокрацията турското разузнаване е имало остра нужда от сведенията на агентите от изселническите дружества и със сигурност лидерите са били компетентни и с дарба да анализират. 100 на сто е имало сериозна пресяване на кандидатите.Но днес не е така. Днес всеки голям изселнически род може да обяви, че е изселническа организация. Хаосът е толкова голям, че не е изключено някой от „водачите" сам да е вкарал Кърджали в капана, докато търсел популярност. Петата (7,5 процента вероятност)В ДПС коментират, че още през юни „службите" се подготвили план за скандал за Деня на Кърджали. Звучи като музика от криминален филм, но затова и процентите са малко. Точно толкова, колкото е и процентът на хората в България, която смятат, че държавата продължава да се управлява от Държавна сигурност. Е, сега тези служби били под друга „шапка", разбира се!

Източник: rodopi24.blogspot.com

0 коментара:

Публикуване на коментар